Youri Keulen

Youri Keulen is 18 jaar oud en woont in Spaubeek. Hij is de oudste van een drieling, en heb heeft ij een broer en zus (Noah & Bo).

Zijn passie voor Triathlon is pas geleden gestart, nadat hij eerder wel actief was in de voetbal en atletiek wereld. Hj is gestart met atletiek toen hij 6 jaar oud was. Hij vondt dit erg leuk en is een aantal keren Nederlands kampioen geworden op de 800m indoor.

Op een gegeven moment stopte de regiotrainingen voor Youri en was hij toe aan een nieuwe uitdaging.

Hij heeft zich opgegeven voor de traithlon talentendag en werd uitgenodigd om mee te trainen bij het NTC. Daar werd hij geadviseerd om te investeren in het zwemmen. Hij was een goede fietser en lopen was ook geen probleem. Maar dan ben je nog geen goede triathleet!!!

Hij heeft zich volledig gestort op deze nieuwe passie en met resultaat. Hij maakt enorme progressie en het zijn lust en zijn leven. Hij maakt sinds dit jaar aansluiting bij de Europese top en krijgt loon naar werken.
Ook is hij in september 2016 mogen starten op het WK Junioren in Cozumel Mexico en in 2017 start hij op het EK en hopelijk ook op het WK in eigen land.

Momenteel traint hij 6 dagen in de week en traint hij meerdere keren per dag. Dit is pittig want hij is ook nog eens gestart met het CIOS.

Dit alles doet hij met een doel. Hij wil graag meedoen aan de Olympische spelen 2024

http://www.yourikeulen.com

Laatste nieuws over Youri Keulen: