Nieuws

U kunt het laatste nieuws volgen en op onze berichten reageren via onze facebook pagina. Hieronder een greep uit onze laatste berichten.

Stichting Return

3 months 2 days ago

“Whatever it itakes”. (Youri Keulen)

Vandaag was onze 22-jarige Ironman Youri Keulen ontzettend op dreef bij de pro’s in de halve triathlon op Mallorca. We are so proud!

youtu.be/0-PMT2edKE4

Stichting Return

11 months 1 day ago

Wat een prachtig inclusie-besluit van de organisatie van de Australian Open. Na de wedstrijden van onder andere Medvedev en Nadal in de kwartfinales, mag rolstoeltenniser Sam Schröder morgen de finale spelen tegen Dylan Alcott in de Rod Laver arena, het grootste stadion op de AO. Hoewel Dylan de nummer 1 van de wereld is en een thuiswedstrijd speelt, is hij niet onverslaanbaar zoals Sam in de finale van de US Open in september 2020 bewees. Hoe de finale ook eindigt, door het besluit van de organisatie is deze match al een historisch moment met deze erkenning van rolstoeltennis als topsport. En dat is ook een onderdeel van Sam’s droom die begon met de generatie van Sharon Walraven. En al die tijd streed trainer/coach Joop Broens aan hun zijde.

Be like Sharon. Be like Sam. Be like Joop. Laat je door niets en niemand beperken!

Stichting Return

11 months 2 weeks ago

Een zaterdag met wisselende emoties bij onze stichting.

Rolstoeltennisser Sam Schröder werkte met Joop Broens een training af op de Australian Open waar de wedstrijden met publiek mogen plaatsvinden in coronatijd.

Triatleet Youri Keulen voerde ondanks het winterse weer gedisciplineerd toch zijn hardlooptraining uit terwijl niemand toekeek en hij door de corona maatregelen niet weet wanneer zijn volgende wedstrijd is.

In Wit-Rusland is het jaarlijkse gevecht tegen de zware omstandigheden van de strenge winter nog moeilijker door de corona pandemie. Er is weinig werk, er zijn veel zieken en er is geen financieel vangnet. Maar door de hulp uit Limburg blijft de hoop levend.

Wij zijn dankbaar dat we verbonden zijn aan deze droomprojecten. Van Sittard tot Minsk tot Melbourne. En op al die andere plekken waar klein en groots gedroomd wordt over een medaille, een podium, een schooltje, een gitaar, een opleiding, een startup of een beter leven. We are the dreams we serve!

Stichting Return

1 year 3 weeks ago

Merry Christmas and a Magic 2021.

Stichting Return

1 year 3 weeks ago

“You may say I’m a dreamer,
But I’m not the only one.
I hope some day you'll join us
And the world will be as one.”
(John Lennon, Imagine)

Ook voor onze ‘droomprojecten’ was 2020 een ingewikkeld jaar door de corona-maatregelen. We zijn dankbaar en trots dat triatleet Youri Keulen desondanks het NK en de Ironman 5150 in Maasticht won en dat rolstoeltennisser Sam Schröder de US Open (enkel) en Roland Garos (dubbel) won. Prestaties die opvielen en volop aandacht kregen in de media. Het vervult ons met trots dat zij zich ook inzetten voor anderen, ambassadeurs zijn van onze missie en helden van ons gedachtegoed. We are the communities we serve!

Maar we hebben ook vele andere dromers en goede doelen dankzij onze vrijwilligers en sponsoren kunnen helpen. Met kennis, kunde, contacten en financiële bijdrages. Misschien minder zichtbaar dan de sporters en soms zelfs in het geheim, maar net zo waardevol.

Gitaartalent Casper Van Kempen, die naast zijn regulier onderwijs een studie doet bij het Junior Jazz College van het Conservatorium in Amsterdam, wenst iedereen namens alle dromers van de Stichting Return fijne feestdagen. Thanks for joining!

Stichting Return

1 year 1 month ago

Onze dromers Sam Schröder en Youri Keulen zijn als jonge topsporters met aansprekende resultaten niet alleen voorbeelden voor de Limburgse breedte- en topsport, maar ze zetten zich ook belangeloos in voor anderen mensen en spelers. Sam is benoemd in de ITF Player Council en Youri gaat Maarten van der Weijden ondersteunen bij zijn triatlon tegen kanker.

Geheel volgens de tradities en missie van onze Stichting Return zijn deze vroege twintigers ambassadeur voor talent in de Limburgse wijken, steden en regio’s. TROTS!

Stichting Return

1 year 3 months ago

Het was vandaag weer Grand S(l)am time!
Rolstoeltennisser Sam Schröder heeft vandaag op Roland Garos in Parijs de dubbeltitel gewonnen. In het enkelspel werd hij derde.

Stichting Return

1 year 3 months ago

Wat worden ze groot ....... een foto uit het verleden kwam voorbij. Met geslaagde ‘droom-projecten’ van de Stichting Return.

Rangel is inmiddels 20 jaar en leeft zijn droom als pianist, componist en producer. Nadia trainde als Europees Kampioen Wushu meerdere keren rocky style met de Russische ploeg in Sint Petersburg. Deze krijger heeft na haar bachelor Russisch toch gekozen voor een loopbaan in de sport. Dana vond in Tibet de godin in zichzelf en na haar studie geneeskunde de liefde in de USA.

We are the dreams we serve.

Stichting Return

1 year 3 months ago

“Whatever it takes.” (Youri Keulen)

De winst van Sam Schröder op de US Open vorig weekend inspireerde triatleet Youri Keulen nog meer uit zichzelf te halen tijdens het Nederlands Kampioenschap. Youri pakte vandaag de titel. Een fantastische mijlpaal in het proces op weg naar de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Youri, je wilde deze titel. Je sprak het hardop uit. Je hebt er alles voor gedaan en veel voor gelaten. Ook als niemand keek. Ieder moment van iedere dag in het zwembad, op de racefiets en tijdens het hardlopen. En tijdens de pandemie toonde je discipline en veerkracht. Ook al mocht je niet racen, je werkte harder dan ooit en was fitter als nooit tevoren. Vandaag was je in alles excellent (ook in de wisselmomenten 😉) en domineerde jij de wedstrijd van begin tot eind. Ik denk vandaag terug aan jouw motivatiebrief, aan ons eerste gesprek en alle gesprekken erna over jouw droom en het leven. Blijf groots dromen én, whatever it takes, trust the process!

youtu.be/Syt49Xkb2Rg

Stichting Return updated their cover photo.

1 year 4 months ago